Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 4.00
Vynikající a jednoduchý recept, který se hodí na oběd do krabičky nebo na rychlou večeři. Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Avokádo | 200 |
Olej olivový | 12 |
Rajčata cherry | 400 |
Těstoviny celozrnné (v suchém stavu) | 220 |
Vejce celé (syrové) | 240 |
Fazole černé sterilované v nálevu | 240 |
Sůl | 4 |
Petržel - nať | 10 |
Dochucovadla:
limetová šťáva, čerstvý koriandr nebo petržel, pepř
Energetická hodnota celkem: 7843 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1961 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Fazole předem namočíme a uvaříme doměkka, pro rychlejší přípravu použijeme fazole v konzervě. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Avokádo nakrájíme na kostky a pokapeme limetkovou šťávou, aby nezhnědlo. Rajčata také nakrájíme na kostky. Těstoviny smícháme s fazolemi, přidáme avokádo a rajčata a ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Dle chuti přidáme i nasekané čerstvé bylinky. Vše promícháme a na závěr přidáme uvařené vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.